Author Topic: How to use this module with the axon?  (Read 692 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SylvestreTopic starter

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 221
  • Helpful? 13
How to use this module with the axon?
« on: August 09, 2011, 06:11:26 PM »
I was wondering how you use this module with the axon?  I'm not exactly sure how to use this.  Whats the other parts needed so I can use this?

http://www.sparkfun.com/products/9411

Offline joe61

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 417
  • Helpful? 16
Re: How to use this module with the axon?
« Reply #1 on: August 09, 2011, 07:02:06 PM »
I don't have an axon so no idea, but be sure to read all the comments on the page.

Joe

Offline SylvestreTopic starter

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 221
  • Helpful? 13
Re: How to use this module with the axon?
« Reply #2 on: August 09, 2011, 11:36:55 PM »
usb port, parallel port, and a vga port.

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,658
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: How to use this module with the axon?
« Reply #3 on: August 10, 2011, 05:40:00 AM »
I've made some edits to this thread . . . everyone, please save the flaming for the Personal Messaging system ;D


Sylvestre, as I skim through the datasheet, it doesn't appear you need anything else. You can directly hook it up to the Axon.

You simply hook up power and the UART:
http://www.societyofrobots.com/microcontroller_uart.shtml

WebbotLib will help you with the UART.

Offline SylvestreTopic starter

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 221
  • Helpful? 13
Re: How to use this module with the axon?
« Reply #4 on: August 10, 2011, 12:07:02 PM »
thank you Admin.  As I read over the datasheet again, I saw that if I wanted to transmit live real time video this modem would only transmit a few a frames per second.  If I'm correct (am I correct?  ???), is there some sort of alternative route I can take?

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,658
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: How to use this module with the axon?
« Reply #5 on: August 10, 2011, 01:26:33 PM »
The XTend Modem is for transmitting data packets . . . video requires huge amounts of data.

If you want to transmit video, you are best off using a wireless camera w/transmitter :P

Offline SylvestreTopic starter

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 221
  • Helpful? 13
Re: How to use this module with the axon?
« Reply #6 on: August 10, 2011, 03:13:55 PM »
I've been looking for a while now and I cant find a camera that I'm looking for under 300 dollars that has a range of 2000 feet or more with buildings.

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,658
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: How to use this module with the axon?
« Reply #7 on: August 10, 2011, 03:37:09 PM »
If your robot is in an area with wireless internet, you can use a webcam + skype (or whatever) on your bot . . . you said you were going to have a laptop on it, right?

Offline SylvestreTopic starter

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 221
  • Helpful? 13
Re: How to use this module with the axon?
« Reply #8 on: August 10, 2011, 04:17:16 PM »
No not on it.  Basically I'm creating a search and rescue robot.  It'll be like a fireman's assistant.  Sorry about the other topic.  You can delete that.  Would a router work or something similar?
« Last Edit: August 10, 2011, 08:24:06 PM by Sylvestre »

 


Get Your Ad Here