2

Author Topic: mplab problem  (Read 1028 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bobthefirst1Topic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 43
  • Helpful? 0
mplab problem
« on: December 03, 2011, 11:39:59 PM »
this is what i get when i try to compile my project. in mplab.
----------------------------------------------------------------------
Release build of project `C:\Users\Computer\Documents\Jimmy\robo\Robo-usb.mcp' started.
Language tool versions: MPASMWIN.exe v5.43
Sat Dec 03 22:34:26 2011
----------------------------------------------------------------------
Clean: Deleting intermediary and output files.
Clean: Deleted file "C:\Users\Computer\Documents\Jimmy\robo\usb_config.o".
Clean: Deleted file "C:\Users\Computer\Documents\Jimmy\robo\main.o".
Clean: Done.
Executing: "C:\MCC18\bin\mcc18.exe" -p=18F4550 /i"C:\MCC18\h" -I"C:\Microchip Solutions v2011-10-18\Microchip\USB" -I"C:\Microchip Solutions v2011-10-18" -I"C:\MCC18" -I"C:\Users\Computer\Documents\Jimmy\robo" "C:\Users\Computer\Desktop\usb_config.c" -fo="usb_config.o" -Ou- -Ot- -Ob- -Op- -Or- -Od- -Opa-
Executing: "C:\MCC18\bin\mcc18.exe" -p=18F4550 /i"C:\MCC18\h" -I"C:\Microchip Solutions v2011-10-18\Microchip\USB" -I"C:\Microchip Solutions v2011-10-18" -I"C:\MCC18" -I"C:\Users\Computer\Documents\Jimmy\robo" "C:\Users\Computer\Desktop\main.c" -fo="main.o" -Ou- -Ot- -Ob- -Op- -Or- -Od- -Opa-
Executing: "C:\MCC18\bin\mplink.exe" /l"C:\MCC18\lib" "..\..\..\..\..\MCC18\lkr\18f4550.lkr" "usb_config.o" "main.o" /z__MPLAB_BUILD=1 /o"Robo-usb.cof" /M"Robo-usb.map" /W
MPLINK 4.1, Linker
Copyright (c) 2006 Microchip Technology Inc.
Error - could not find definition of symbol 'main' in file 'C:\MCC18\lib/c018i.o'.
Errors    : 1

Link step failed.
----------------------------------------------------------------------
Release build of project `C:\Users\Computer\Documents\project\robo\Robo-usb.mcp' failed.
Language tool versions: MPASMWIN.exe v5.43
Sat Dec 03 22:34:27 2011
----------------------------------------------------------------------
BUILD FAILED
 :'( :'( :'( :'( :'(

I tried putting a random word in void main() in the file main.c.
The compiler didn't complain about that for some reason.

Offline waltr

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,943
  • Helpful? 98
Re: mplab problem
« Reply #1 on: December 04, 2011, 08:41:31 PM »
Check this great tutorial for learning to use and program PICs:
http://www.gooligum.com.au/tutorials.html

 


Get Your Ad Here