go_away

Author Topic: replacement for axon2  (Read 2174 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
replacement for axon2
« on: January 27, 2012, 06:05:21 AM »
can i use audrino uno (http://www.simplelabs.co.in/content/arduino-uno) as a replacement for axon 2 and will axon drag and drop tools will work on this audrino??

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,659
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: replacement for axon2
« Reply #1 on: January 27, 2012, 07:20:29 AM »
The drag/drop software is called WebbotLib, and it also works for the Arduino.

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #2 on: January 27, 2012, 07:53:53 AM »
but on web litto there is only option of aurdinomega?

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,659
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: replacement for axon2
« Reply #3 on: January 27, 2012, 08:06:52 AM »
web litto?

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #4 on: January 27, 2012, 08:30:14 AM »
srry  WebbotLib

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #5 on: January 27, 2012, 08:42:50 AM »
there is no option for arduino uno

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,659
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: replacement for axon2
« Reply #6 on: January 27, 2012, 10:08:00 AM »
hmmm I swore there was . . . anyway, the VRbot website has source code for the Arduino so just use that.

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #7 on: January 27, 2012, 11:22:07 AM »
no actually the  vrbot site has aurdino kit demo..which is popbot....there are only arduino mega option but at the end there are more 2 options url of board and url of site

Offline Webbot

  • Expert Roboticist
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 2,150
  • Helpful? 109
Re: replacement for axon2
« Reply #8 on: January 27, 2012, 12:19:31 PM »
If WebbotLib doesn't list the board then you will to create a definition for it in Board Designer. Which you can do for any AVR 8 bit processor. Once you've done the Board Design then you can use it in Project Designer.
Webbot Home: http://webbot.org.uk/
WebbotLib online docs: http://webbot.org.uk/WebbotLibDocs
If your in the neighbourhood: http://www.hovinghamspa.co.uk

Offline billhowl

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 375
  • Helpful? 32
  • Your success is in your hands.
Re: replacement for axon2
« Reply #9 on: January 27, 2012, 06:41:39 PM »
there is no option for arduino uno


Here is the Arduino Uno board definition for WebbotLib.

Arduino_Uno_R3.zip

Offline Webbot

  • Expert Roboticist
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 2,150
  • Helpful? 109
Re: replacement for axon2
« Reply #10 on: January 27, 2012, 07:48:02 PM »
Hey - good work. Let me know if you're happy for me to include it in the distribution....
Webbot Home: http://webbot.org.uk/
WebbotLib online docs: http://webbot.org.uk/WebbotLibDocs
If your in the neighbourhood: http://www.hovinghamspa.co.uk

Offline billhowl

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 375
  • Helpful? 32
  • Your success is in your hands.
Re: replacement for axon2
« Reply #11 on: January 27, 2012, 07:59:55 PM »
you are free to use anywhere fit.

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #12 on: January 28, 2012, 12:19:47 AM »
hey...can i use this 1 as a replacement for axon2     http://www.robosoftsystems.co.in/roboshop/index.php/development-boards/servo-controller-board.html     and will this be compatible with vrbot module  :)

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,659
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: replacement for axon2
« Reply #13 on: January 28, 2012, 12:42:55 AM »
hey...can i use this 1 as a replacement for axon2     http://www.robosoftsystems.co.in/roboshop/index.php/development-boards/servo-controller-board.html     and will this be compatible with vrbot module  :)

Yes, that will work. You will need to also buy a hardware ISP programmer to change the program on it, if you don't already own one. You will also need to buy a RS-232 to USB adapter, if your computer doesn't support RS-232.

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #14 on: January 28, 2012, 01:08:12 AM »
why i need to change program  :)

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,659
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: replacement for axon2
« Reply #15 on: January 28, 2012, 01:42:09 AM »
why i need to change program  :)
After you write your program on your computer, you will need to put that program onto your microcontroller. If the microcontroller does not have a bootloader (such as the Arduino and the Axon), then you must buy a hardware programmer to do it. :P

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #16 on: January 28, 2012, 01:44:50 AM »
k i got it ....theen i need to buy hardware isp for sure thanks

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #17 on: January 28, 2012, 01:46:51 AM »
in this 1 i guess i dont need to put a extra power for servos..rite

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #18 on: January 28, 2012, 06:51:27 AM »
i am finally buying so plz help me at last ....which one is better one aurdino uno or  rhino RKI-1550 plz see details at http://robokits.co.in/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=312 thanks  :) and can i use the vrbot module and will it work with bebbotlib
« Last Edit: January 28, 2012, 06:53:09 AM by kunaldgr8 »

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #19 on: January 28, 2012, 07:07:07 AM »

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #20 on: January 28, 2012, 07:13:37 AM »

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #21 on: January 28, 2012, 10:58:10 PM »
which one is better out of 3 and i need the one which can work with vrbot moduel and webbotlib -------
http://robokits.co.in/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=312
arduino -http://robokits.co.in/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=6_72&products_id=319
this 1 with lcd - http://robokits.co.in/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=6_62&products_id=329
or i should go for arduino uno..

Offline billhowl

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 375
  • Helpful? 32
  • Your success is in your hands.
Re: replacement for axon2
« Reply #22 on: January 29, 2012, 12:14:44 AM »
Rhino Robot Control Board ATMega16
Can be programmed via USB through bootloader
Flash Memory 16KB
Rs.1,950 Only

Roboduino ATMega168 (Based on Arduino Diecimila)
Flash Memory 16KB
Rs.850 Only

ATMega128 Rapid Robot Controller Board
Flash Memory 128KB
Rs.1,750 Only

Both ATMega168 and ATMega128 supported by webbotlib.

Roboduino ATMega168 can be program with Arduino IDE but you need expansion board to connect the Servo.

ATMega128 Rapid Robot Controller Board had build in Servo connectors.

If you need the extra program space and build in functions then you can go for ATMega128 Rapid Robot Controller Board.
If you need cheapest option then go for Roboduino ATMega168.

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,659
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: replacement for axon2
« Reply #23 on: January 29, 2012, 12:36:15 AM »
kunaldgr8, it's ok to spend 2x more to get 2x more features :P

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #24 on: January 29, 2012, 04:12:45 AM »
so i should go for ATMega128 Rapid Robot Controller Board. or arduino uno ..and very very thanks for your valuable answers. :D

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #25 on: January 29, 2012, 07:03:02 AM »
can i get r ATMega128 Rapid Robot Controller Board   :o definition for WebbotLib.

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,659
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: replacement for axon2
« Reply #26 on: January 29, 2012, 07:48:26 AM »
can i get r ATMega128 Rapid Robot Controller Board   :o definition for WebbotLib.
As it is not a popular board, you'd have to make your own. It's not that hard, actually. Just open up Board Designer and play around with it.

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #27 on: January 30, 2012, 09:01:58 AM »
in this board do i need a additional battery for servos??? (the atmega128 rapid control board)

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,659
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: replacement for axon2
« Reply #28 on: January 30, 2012, 09:41:45 AM »
No idea. Their only datasheet is a dead link: http://www.robokits.co.in/documentation/ATMega128_Robot_Board.pdf

You should email them.

Offline kunaldgr8Topic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 84
  • Helpful? 0
Re: replacement for axon2
« Reply #29 on: January 30, 2012, 11:51:59 AM »

 


Get Your Ad Here