go_away

Author Topic: Problem building $50 robot w/ Sharp IR code = error during Build  (Read 2749 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline HDL_CinC_DragonTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,261
  • Helpful? 5
I downloaded the "$50 Robot with Sharp IR v1.zip" file and unzipped it to its own folder called "50SharpIRRobotSource". I uploaded all the .c files into the Source Files part of AVR Studio and all the .h files into the Header Files part of AVR Studio. I did the Project>Config Options>Use external make file checked>Browsed and selected it. Now im supposed to go to Build>Build and its supposed to be happy and say build successful etc etc

But it doesnt. this is what I get instead:


Heres my files in AVR Studio:


I cant figure out why or what im supposed to do... can anyone tell me please?
United States Marine Corps
Infantry
Returns to society: 2014JAN11

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,660
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: Problem building $50 robot w/ Sharp IR code = error during Build
« Reply #1 on: October 25, 2007, 05:54:01 PM »
Hmmmmm I cant figure out why it did that . . .

It compiles fine here . . . maybe I uploaded a bad version or something?

Anyway, I uploaded my code again so just redownload and retry:
http://www.societyofrobots.com/downloads/robot_source_50_sharpIR_v1.zip

Let me know how it goes.

Offline HDL_CinC_DragonTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,261
  • Helpful? 5
Re: Problem building $50 robot w/ Sharp IR code = error during Build
« Reply #2 on: October 25, 2007, 09:19:04 PM »
Still bein' a butt :(

In the makefile, it says:
"## Compile
Mobot_2007_v1.o: ../Mobot_2007_v1.c
   $(CC) $(INCLUDES) $(CFLAGS) -c  $<"

Is this asking for Mobot_2007_v1.c or is it creating it? Because ive only got the .o file of that name in the default folder....


-EDIT-
perhaps if I change the name of my project to Mobot_2007_v1 it will work?
« Last Edit: October 25, 2007, 09:20:03 PM by HDL_CinC_Dragon »
United States Marine Corps
Infantry
Returns to society: 2014JAN11

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,660
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: Problem building $50 robot w/ Sharp IR code = error during Build
« Reply #3 on: October 25, 2007, 09:26:17 PM »
hmmmm are you sure you are using the right makefile?
(AVR Studio does not default to the makefile in your folder)

click project->configuration options

check use external makefile, and then browse for it.

Offline HDL_CinC_DragonTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,261
  • Helpful? 5
Re: Problem building $50 robot w/ Sharp IR code = error during Build
« Reply #4 on: October 26, 2007, 08:19:02 PM »
Upon further review I have ruled the following:
I am a dumbass

I was taking the make file from: C:\My_Robots\50SharpIPRobotSource\default\Makefile
when I should have been taking it from: C:\My_Robots\50SharpIPRobotSource\Makefile

I compiled it without a problem now :-\. Thanks for the help


P.S. why is that other makefile there anyway? lol
United States Marine Corps
Infantry
Returns to society: 2014JAN11

 


Get Your Ad Here

data_list