go_away

Author Topic: strange error with microcontroller  (Read 1529 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline superchikuTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
strange error with microcontroller
« on: April 05, 2008, 04:12:02 AM »
i bought this new atmega16 which worked great until this day when i tried to progam it i got this unusual error

device signature invalied : 0xffff

i checked my power supply and connection and everything seemed to be allright, i used another mcu in its place and it worked great with the same state of connections and power.

Have i blown this microcontroller??
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,658
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: strange error with microcontroller
« Reply #1 on: April 06, 2008, 11:33:18 AM »
Lower the programmer ISP frequency to something really low. If the AVR is set to a low frequency, but the programmer is set too high, you could get invalid device signatures.

Offline superchikuTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: strange error with microcontroller
« Reply #2 on: April 06, 2008, 11:37:25 AM »
no the frequency is right coz i programmed another mcu using the same hardware,no problems whatsoever

only this one gives problem
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline benji

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 832
  • Helpful? 0
Re: strange error with microcontroller
« Reply #3 on: April 09, 2008, 02:51:27 AM »
if the whole thing works by trying another similar micro then propably your atmega16 is blown up,,,
did you change any fuses that you dont know about?
good ol' BeNNy

Offline superchikuTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: strange error with microcontroller
« Reply #4 on: April 09, 2008, 02:52:38 AM »
as i told bfore the changes in the fuses were similar with both mcu wone works another doesnt so i guess its just gone  :(
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

 


Get Your Ad Here

data_list