go_away

Author Topic: rf modules  (Read 1800 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline karmaxTopic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 113
  • Helpful? 0
rf modules
« on: June 16, 2008, 01:38:40 PM »
i am tring to make wireless my robot through rf module i have used jz863 modules taken frm site www.jizhuo.net but a lot of noise comes in this. some times it shows arbitary values.wht should i do?????????????

pls help me out........

Offline benji

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 832
  • Helpful? 0
Re: rf modules
« Reply #1 on: June 16, 2008, 02:50:51 PM »
-operate at 1200 bits per second baud rate
-use many caps in the circuit
-use an antenna
good ol' BeNNy

Offline dunk

  • Expert Roboticist
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,086
  • Helpful? 21
Re: rf modules
« Reply #2 on: June 16, 2008, 03:27:47 PM »
so what error rate are you getting?

you'll never get 100% success rate with uncorrected RF modules.
some sort of error correction will be needed.
try reading up on Cyclic Redundancy Checks.

dunk.

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,658
  • Helpful? 169
    • Society of Robots

Offline karmaxTopic starter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 113
  • Helpful? 0
Re: rf modules
« Reply #4 on: June 19, 2008, 12:25:32 PM »
hi
       the modules that i have written that 9600 baudrate but i am using it on 4800 .does it create any problem.

Offline benji

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 832
  • Helpful? 0
Re: rf modules
« Reply #5 on: June 19, 2008, 04:38:38 PM »
if it says you should operate at 9600 then why operate at 4800 ?
sure try the 9600 bps
good ol' BeNNy

 


Get Your Ad Here