go_away

Author Topic: 50$ AVR programmer error  (Read 2355 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline byuriTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
  • Helpful? 0
50$ AVR programmer error
« on: August 17, 2008, 06:03:17 AM »
hey, i build 50$ robot.
i have a AVR STK serial port dongle programmer, ATmega168. i write the code with PonyProg2000.
now i try to add UART function to AVR,
i turn power on and connect the programmer but when i click on "Connect to the selected AVR programmer" at AVR studio, i have an ERROR
http://img378.imageshack.us/img378/5205/24499981ve0.png
what is the problem? how can i open and change FUSES options?

Offline MarkBrown

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 77
  • Helpful? 0
Re: 50$ AVR programmer error
« Reply #1 on: August 17, 2008, 10:35:33 AM »
Based on the $50 Robot Tutorial, aren't you supposed to use PonyProg to transfer the code if you are using the serial port dongle?  Transfering the code using AVR Studio was for the AVRISP mkII programmer.

Mark
It is human nature to confuse genious with insanity

http://marksproject.blogspot.com/

Offline byuriTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
  • Helpful? 0
Re: 50$ AVR programmer error
« Reply #2 on: August 17, 2008, 12:13:20 PM »
correct, but how can i modify my 50$ robot with UART?

Offline MarkBrown

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 77
  • Helpful? 0
Re: 50$ AVR programmer error
« Reply #3 on: August 17, 2008, 12:27:09 PM »
I do not know what UART is yet, or what it is useful for, but there is a link at the bottom of the $50 robot tutorial on adding UART functions to the AVR.  Here is the link if it helps: http://www.societyofrobots.com/microcontroller_uart_50_robot.shtml.

Mark
It is human nature to confuse genious with insanity

http://marksproject.blogspot.com/

Offline byuriTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
  • Helpful? 0
Re: 50$ AVR programmer error
« Reply #4 on: August 17, 2008, 12:51:48 PM »
I am talking about this particular guide but in my case it doesn't work like it is written in the guide

Offline byuriTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
  • Helpful? 0
Re: 50$ AVR programmer error
« Reply #5 on: August 18, 2008, 04:11:33 AM »
i cant work with AVR studio, but which fuses i need to checked on PonyProg2000?

avr studio fuses
http://www.societyofrobots.com/images/microcontroller_uart_clock_settings.png

ponyprog2000 fuses
http://img205.imageshack.us/img205/2669/mukibi7.png


tnx.

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,658
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: 50$ AVR programmer error
« Reply #6 on: August 22, 2008, 11:57:16 AM »
Quote
i cant work with AVR studio, but which fuses i need to checked on PonyProg2000?

avr studio fuses
http://www.societyofrobots.com/images/microcontroller_uart_clock_settings.png

ponyprog2000 fuses
http://img205.imageshack.us/img205/2669/mukibi7.png

Just removing the CKDIV8 fuse should do it.

Offline dfoley23

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
  • Helpful? 0
Re: 50$ AVR programmer error
« Reply #7 on: January 12, 2010, 05:37:07 PM »
I have the same issue with Avr not connecting to my Stk serial programmer, but i dont have the same options as byuri in the ponyprog2000 fuse list heres mine.
http://i786.photobucket.com/albums/yy143/sinned23/ponyprog.jpg
thanks for the help

 


Get Your Ad Here