Author Topic: How to use the roborealm software..  (Read 2440 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline superchikuTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
How to use the roborealm software..
« on: February 19, 2009, 11:37:59 AM »
iam used to programming in C but but i wwant to learn how to do image processing...RoboRealm is a gud platform... i wanted to know how use roborealm ...like which language is used there...what are the basic know how's u must know as a beginner for this software and also ..how do i control motors using this software after processing the image...and also how do i write programs using th9is software...to do the above said functions...

SOME BASIC HELP PLZZ>>
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline pomprocker

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,430
  • Helpful? 16
  • Sorry miss, I was giving myself an oil-job.
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #1 on: February 19, 2009, 11:42:22 AM »
Did you read their tutorials?

Offline superchikuTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #2 on: February 19, 2009, 11:55:43 AM »
ya read some coudlnt get the idea what do u mean by modules...and also is it a gui interface which has buttons to do image processing or is code based...i saw some basic techniques but for beginner like me i need some more basics...can u help plzz
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline pomprocker

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,430
  • Helpful? 16
  • Sorry miss, I was giving myself an oil-job.
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #3 on: February 19, 2009, 12:59:09 PM »
Start with the webcam on your computer and use their GUI software they provide.

Offline superchikuTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #4 on: February 19, 2009, 01:07:07 PM »
ok thats for the basics...but i have seen that u can add some extra codes....how do u do that...and also if i wanna control motors using it then how i do that???
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline pomprocker

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,430
  • Helpful? 16
  • Sorry miss, I was giving myself an oil-job.
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #5 on: February 19, 2009, 02:02:40 PM »
start simple, when the time is right you will learn all that

Offline superchikuTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #6 on: February 19, 2009, 02:06:55 PM »
hey thanks ... i get the logic i can control motors via the pc's parallel port but...how do i generate pwm using the parallel port
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline pomprocker

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,430
  • Helpful? 16
  • Sorry miss, I was giving myself an oil-job.
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #7 on: February 19, 2009, 04:03:48 PM »
Hey once you get a robot camera hooked up to your MCU via UART, you can then have the camera send positional data determined by what the camera is programmed to detect. With that positional data you can then use your decision algorithms on your MCU to control your servos and other actuators.

Offline superchikuTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #8 on: February 20, 2009, 02:31:58 AM »
i can directly use the parallel port for that by firectly connecting the data pins to the l293d the thing is ...if i have switch on d0 pin of parallel port then how do i do that using roborealm using vb scripts can i write

motorpin1 is assigned to do pin of the parallel port....

setvariable("motorpin1"),1
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline MaltiK

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 300
  • Helpful? 2
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #9 on: February 20, 2009, 07:24:36 AM »
You can import VB scripts
Warranty

Offline superchikuTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #10 on: February 20, 2009, 11:15:36 AM »
i know that but what is the exact way to switch on a particluar pin using roborealm
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline MaltiK

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 300
  • Helpful? 2
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #11 on: February 20, 2009, 03:22:19 PM »
Pin? I am sorry but I think you misunderstand what it does. You dont connect MCU's to your computer and have Roborealm run any kind of module through it. RoboRealm can take the place of the MCU, it runs the image processing. If you are referring to a Motor Driver, you need one that is supported, for instance, all of Dimension Engineering's Sabertooth drivers are. And from there simply go to Control->Sabertooth-> and just slide around.
Warranty

Offline superchikuTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #12 on: February 21, 2009, 03:22:05 AM »
i think if i use a l293d and send ccontrol signals  via parallel port i can control the motor.....the thing is ... should i use roborealm...or should i use any other software for image processing...
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,659
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: How to use the roborealm software..
« Reply #13 on: February 26, 2009, 09:15:29 PM »
If you want to use motor drivers, it needs to have serial capabilities. The Sabertooth is RoboRealm compatible, for example.

superchiku, read my computer vision tutorial, then try to get simple blob tracking to work as per my given example. It'll make much more sense after you learn the basics.

 


Get Your Ad Here