go_away

Author Topic: Axon software setup issues with compile step. source code v1.05  (Read 7547 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LIONS*LEADERTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 9
  • Helpful? 0
Heya guys, so I bought the axon, and am presently setting up the software according to the instructions here, but am unable to get it to compile, I selected the avr gcc, the avr simulator and the atmega640, named the project "Axon" for simplicity, copied all the unzipped files from the source code 1.05 into the Axon folder, added source files hardware.c and control.c and the header SoR_Utils.h, configured the external makefile, and tried to compile the code with rebuild all and i got this error.



 Build started 28.2.2009 at 12:55:59
      0 [main] sh 5492 sync_with_child: child 5292(0x130) died before initialization with status code 0x0
  61793 [main] sh 5492 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp
/usr/bin/sh: fork: Resource temporarily unavailable

-------- begin --------
avr-gcc (WinAVR 20081205) 4.3.2
Copyright (C) 2008 Free Software Foundation, Inc.
This is free software; see the source for copying conditions.  There is NO
warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.


Compiling: a2d.c
a2d.c:127: fatal error: opening dependency file .dep/a2d.o.d: No such file or directory
compilation terminated.
make: *** [a2d.o] Error 1
Build failed with 1 errors and 0 warnings...



Any ideas on what i might be doing wrong? should I try to use a different source code?

I am running windows vista ultimate 64bit.


By the way how do you post code up like this person did in this post?

http://www.societyofrobots.com/robotforum/index.php?topic=6593.0



« Last Edit: March 01, 2009, 10:11:47 AM by LIONS*LEADER »
Unite & Empower the people around you.

Offline yerbie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 62
  • Helpful? 3
Re: Axon software setup issues with compile step. source code v1.05
« Reply #1 on: March 01, 2009, 12:07:01 PM »
You'll need to patch winavr. Follow these instructions.
http://www.madwizard.org/electronics/articles/winavrvista

several people on the forum had the same issues.
http://www.societyofrobots.com/robotforum/index.php?topic=7090.0
http://www.societyofrobots.com/robotforum/index.php?topic=5682.0


Quote
By the way how do you post code up like this person did in this post?

click on the *insert code* button and insert code in between [ code ] [ /code ]
« Last Edit: March 01, 2009, 12:11:24 PM by yerbie »

Offline LIONS*LEADERTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 9
  • Helpful? 0
Re: Axon software setup issues with compile step. source code v1.05
« Reply #2 on: March 01, 2009, 01:31:58 PM »
Thanks for the quick response yerbie, I took a look at the links and they look very pertinant, I'm going to go try the patches and solutions offered and I will come back with the results. 

edit: i installed the latest edition, of avr studio 4.16 and build 628, two revisions up from the one that states it now supports vista 64 bit,  ran through the instructions again after moving the previous project to another folder. same error occurs, I'm going to now try the tweaks they offered for 64 bit errors.
« Last Edit: March 02, 2009, 06:52:34 AM by LIONS*LEADER »
Unite & Empower the people around you.

Offline LIONS*LEADERTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 9
  • Helpful? 0
Re: Axon software setup issues with compile step. source code v1.05
« Reply #3 on: March 02, 2009, 07:27:28 AM »
i was able to use the fix provided for 64 bit vista on the website that you provided. http://www.madwizard.org/electronics/articles/winavrvista




basic rundown was download the new file that fixes the problem.
here is a direct download link from the site.  http://www.madwizard.org/download/electronics/msys-1.0-vista64.zip

replace the file "msys-1.0.dll" in the s \utils\bin folder of your WinAVR install folder.

poof problem solved ;)

i did a clean command then a rebuild all command. and the program compiled





nice! on to the next steps!

doh! usb wont connect.
I see here yerbie that you also had issues with usb under vista 64.
http://www.societyofrobots.com/robotforum/index.php?topic=6493.0

I also have the AVRISP MKII and it (not my axon) installed just fine when plugged into my computer usb.  But I don't understand how to use it to program the axon. 

and I downloaded and installed Putty but do not understand how to connect to the axon with it like you have.






« Last Edit: March 02, 2009, 08:29:52 PM by LIONS*LEADER »
Unite & Empower the people around you.

Offline LIONS*LEADERTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 9
  • Helpful? 0
Re: Axon software setup issues with compile step. source code v1.05
« Reply #4 on: March 05, 2009, 07:49:24 PM »
alright, good deal, I'm using vista 64 and i was able to connect to the axon via the AVR ISP MKII programmer and AVR studio 4.16 with the hacked file replacement for vista 64 bit fix above.

also got instructions on the MKII here

http://www.societyofrobots.com/member_tutorials/node/290
Unite & Empower the people around you.

 


Get Your Ad Here