go_away

Author Topic: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex  (Read 7185 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline superchiku

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #30 on: March 09, 2009, 01:41:21 PM »
check for both pd0 and pd1 they whoudl work

the admin mentions it in his tutorial,,

IRRELEVANT TO THE TOPIC...

may i kn ur age plzz :D
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline BeckyTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
  • Helpful? 0
  • "Bollocks to the rules" (George Orwell)
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #31 on: March 09, 2009, 01:45:06 PM »
check for both pd0 and pd1 they whoudl work

the admin mentions it in his tutorial,,

IRRELEVANT TO THE TOPIC...

may i kn ur age plzz :D

If you're cheaky enough to ask... 22 and yourself?  :)

I tried PD0 and PD1 now and still nothing :(

Offline chelmi

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 496
  • Helpful? 15
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #32 on: March 09, 2009, 01:51:28 PM »
may i kn ur age plzz :D

worst pickup line ever :D

Offline superchiku

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #33 on: March 09, 2009, 01:52:10 PM »
connect the right wires to the pin...there is wire named signal.....one is +ve 6v and one is ground connect them in their righ tplaces...

IRRELEVANT TO THE TOPIC

iam 20... and single  ;) lol..
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline BeckyTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
  • Helpful? 0
  • "Bollocks to the rules" (George Orwell)
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #34 on: March 09, 2009, 01:57:52 PM »
connect the right wires to the pin...there is wire named signal.....one is +ve 6v and one is ground connect them in their righ tplaces...

IRRELEVANT TO THE TOPIC

iam 20... and single  ;) lol..

I got the yellow wire on signal, the red (middle wire) on power and the black on ground


IRRELEVANT TO THE TOPIC
I am sorry to hear that ;)

Offline BeckyTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
  • Helpful? 0
  • "Bollocks to the rules" (George Orwell)

Offline superchiku

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #36 on: March 09, 2009, 02:01:16 PM »
errr....connect the signal o the pin....power shld be 4.8-6v

IRRELEVANT TO THE TOPIC

being single at 20 is not sorry... :D ... comeon its not that bad..
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline BeckyTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
  • Helpful? 0
  • "Bollocks to the rules" (George Orwell)
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #37 on: March 09, 2009, 02:06:45 PM »
I think that everything is connected the right way round... just to clarify - I have tried the servo (black wire to the outer edge) in PD0 and PD1... what is next step?  :)



IRRELEVANT TO THE TOPIC

I am sure that single at 20 is a concious decision, young man, having said that I have met a lot of single techies in the last few years :) 

Offline superchiku

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #38 on: March 09, 2009, 02:10:56 PM »
are u sure ur wiring is correct ...i mean ur mcu and all are getting power correctly ...or is ur servo getting power...

wat kinda servo are u using...did u modify it right... ????

IRRELEVANT TO THE TOPIC>>

sumtimes u feel lonely  :-[...techies got very few friends...anddont address "young man" etc etc etc ...makes me feel as if u are very old... :D
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline BeckyTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
  • Helpful? 0
  • "Bollocks to the rules" (George Orwell)
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #39 on: March 09, 2009, 02:18:14 PM »
are u sure ur wiring is correct ...i mean ur mcu and all are getting power correctly ...or is ur servo getting power...

wat kinda servo are u using...did u modify it right... ????

IRRELEVANT TO THE TOPIC>>

sumtimes u feel lonely  :-[...techies got very few friends...anddont address "young man" etc etc etc ...makes me feel as if u are very old... :D

I got the Hitec HS-311 - no I haven't modified it right because I am following the instructions and it goes number 1 - open it up; number 2 - send this hex file to the mcu... and that's as far as I can get... I did check for power and it is all flowing smoothly.


IRRELEVANT TO THE TOPIC

Well I have friends... sometimes some people aren't worth having as friends but just as acquaintances.  Age is experience but experience is quality not quantity.

Offline superchiku

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #40 on: March 09, 2009, 02:28:45 PM »
if the servo is getting power....then i guess there is some fault in ur modding..........coz if there would have been any prob in theadin's code then other ppl would have noticed it by now...and also he has clearly mentioned use pind0 or pind1 and neither of them is working...so i guess the fault is in ur side ..why don u get umultimeter and check out the outputif the pin d0 and d1 ..if they are giving voltage...then ull be sure that the fault is in th servo..

IRRELEVANT TO THE TOPIC

righly said....but wth...this is life and it goes on...but be happy alwayz...HAKUNA MATATA
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline BeckyTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
  • Helpful? 0
  • "Bollocks to the rules" (George Orwell)
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #41 on: March 09, 2009, 02:33:43 PM »
if the servo is getting power....then i guess there is some fault in ur modding..........coz if there would have been any prob in theadin's code then other ppl would have noticed it by now...and also he has clearly mentioned use pind0 or pind1 and neither of them is working...so i guess the fault is in ur side ..why don u get umultimeter and check out the outputif the pin d0 and d1 ..if they are giving voltage...then ull be sure that the fault is in th servo..

IRRELEVANT TO THE TOPIC

righly said....but wth...this is life and it goes on...but be happy alwayz...HAKUNA MATATA


OK so based on that... if I take out the screws of my next servo and plug it in that should work?  Anyone willing to place a bet?

Offline superchiku

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #42 on: March 09, 2009, 02:36:22 PM »
eeee..................................... u trying to center the servo...??? then u dont need to mod anything first center it by directly connecting it to the board then loading the hex file and running it... see the output power...connect to pd0 or pd1 and make sure that ur servo is not already CENTRED ...then there is no point in centering it again...it wont budge...test for ur other servo too with the same code...
« Last Edit: March 09, 2009, 02:41:47 PM by superchiku »
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline BeckyTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
  • Helpful? 0
  • "Bollocks to the rules" (George Orwell)
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #43 on: March 09, 2009, 02:38:08 PM »
Did u follow the ADMIN's tutorial properly..try to use an unmodified servo...in place of this one and see if it works...

By unmodified - you mean one that I haven't taken the screws and gears out of?  There isn't anything else I am missing?

Offline superchiku

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #44 on: March 09, 2009, 02:43:23 PM »
see the previous reply .... yes unmodified means that ur using the servo with factory settings...directly out of the pacakaging...not opening it up or cutting the gears...
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline BeckyTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
  • Helpful? 0
  • "Bollocks to the rules" (George Orwell)
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #45 on: March 09, 2009, 02:50:30 PM »
see the previous reply .... yes unmodified means that ur using the servo with factory settings...directly out of the pacakaging...not opening it up or cutting the gears...

It says :

Getting isp parameter.. SD=0x06 .. OKOK
Reading FLASH input file.. OK
Setting mode and device parameters.. OK!
Entering programming mode.. OK!
Erasing device.. OK!
Programming FLASH ..      OK!
Reading FLASH ..      OK!
FLASH contents is equal to file.. OK
Leaving programming mode.. OK!

and nothing happens

Offline BeckyTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
  • Helpful? 0
  • "Bollocks to the rules" (George Orwell)
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #46 on: March 09, 2009, 02:54:50 PM »
And the multimeter reads 6.23V

Offline superchiku

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #47 on: March 09, 2009, 03:28:50 PM »
the pin output not the power for the servo...wat is the output from the pin .. ...
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline BeckyTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
  • Helpful? 0
  • "Bollocks to the rules" (George Orwell)
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #48 on: March 12, 2009, 11:04:53 AM »
the pin output not the power for the servo...wat is the output from the pin .. ...
Hello just got this post - I am not great with multimeters - do you want me to put the black wire on ground and the red wire on the mcu pin connected to the servo?

Offline superchiku

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 953
  • Helpful? 5
  • cooll
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #49 on: March 12, 2009, 11:44:15 AM »
as i told u check the datasheet which one goes to whee...connect the wire which is intended as the signal wire to the mcu output pin
JAYDEEP ...

IT AND ROBOTICS ENGINEER

"IN THE END IT DOESNT EVEN MATTER"

Offline dellagd

  • Contest Winner
  • Supreme Robot
  • ****
  • Posts: 731
  • Helpful? 5
  • Come to the dark side... We have cookies!
Re: Servo mod - gears won't set with hold_servo.hex
« Reply #50 on: March 15, 2009, 03:14:00 PM »
hi.
I made this post other but it seems I could posre my question here.
I am doing the servo modification tutorial and I am stuck here.


Quote
5) Next we need to center the servo. Do this by plugging it in to your controller and send the signal required for it to go to 0 degrees. You should probably see the gears rotating without stopping. Now rotate the pot head (no, not that type of pot head) so that the gears stop rotating. It will probably be very sensitive so take your time. It is very important for this to be perfect. Get some superglue and glue the pot head to make sure it remains in place.



when I send the zero command, all the servo does is twitch about 15 degrees, not rotate continuously.
It does the same thing when it is fully assembled.
is this a servo, program, or circuit board error?

(my guess is that when the microcontroller goes on(I am usein 4x1.5v batteries)it takes so much power that the batteries get drained and it only has enough thime to rotate 15 degrees)
« Last Edit: March 18, 2009, 01:57:57 PM by dellagd »
Innovation is a product of Failure, which leads to Success.

If I helped, +1 helpful pls

I Won!
3rd place! I'm taking $100

 


Get Your Ad Here