go_away

Author Topic: Bluetooth Axon and vista  (Read 1856 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline KlingerTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 8
  • Helpful? 0
Bluetooth Axon and vista
« on: June 12, 2009, 09:28:07 AM »
I have a Axon mircoController and BlueSMiRF attached together with Uart0. I trying to talk with it with my vista computer. I can see the module and I attach to it but I cannot talk to it. I am using Hyper terminal private edition. I talking to the same com port number 5. But if I try and do anything it say "com5 unable to open please check setting". Then vista normal ask for a pin number to talk to the robot. I checked on the same baud rate.

Here is my coding just in case

 uartSetBaudRate(0, 38400);

char cByte= uart0GetByte();

   while(1)
   {
   if(cByte =='1')
   {
   backward();
   }

thanks

I found the Password 1234now the green  'connected' Light is on
the Com5 error is not there. But I still cannot type anything in.
« Last Edit: June 12, 2009, 12:41:05 PM by Klinger »

Offline sonictj

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 416
  • Helpful? 11
Re: Bluetooth Axon and vista
« Reply #1 on: June 12, 2009, 01:44:38 PM »
Are you sure the bluetooth port is also com5?  On my computer I never get the same port for different connections.  go to device manager and clarify com5 is correct.  Also make sure that you are selecting none for flow control.

Offline KlingerTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 8
  • Helpful? 0
Re: Bluetooth Axon and vista
« Reply #2 on: June 12, 2009, 01:47:48 PM »
no I am still on com 5 which is the 'SPP' profile

The Light is now Green, But I still cannot communcation with the Robot.
Nothing come up on the terminal screen
« Last Edit: June 12, 2009, 02:38:57 PM by Klinger »

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,666
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: Bluetooth Axon and vista
« Reply #3 on: June 14, 2009, 10:21:58 PM »
Strange that you are on com5, and it won't let me use any com less than 6 . . .

Try transmitting data instead. Do an rprintf("hello world"); and see what happens.


Also, your code should be this:

Code: [Select]
uartSetBaudRate(0, 38400);

while(1)
   {
   char cByte= uart0GetByte();
   if(cByte =='1')
      {
      backward();
      }
   }

Offline KlingerTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 8
  • Helpful? 0
Re: Bluetooth Axon and vista
« Reply #4 on: June 18, 2009, 02:14:53 PM »

I have fix the program so.
I put in the rprintf so but i just getting ASCII symbol on my screen and it is not listen to any commands that I type.

   while(1)
   {
   cByte=uart0GetByte();
   
   rprintf("Hello World \n");

   if(cByte =='1')
   {
      while(1)
      {
      
      backward();
      }

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,666
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: Bluetooth Axon and vista
« Reply #5 on: June 18, 2009, 02:19:24 PM »
I put in the rprintf so but i just getting ASCII symbol on my screen
Your baud is wrong ;D

Offline KlingerTopic starter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 8
  • Helpful? 0
Re: Bluetooth Axon and vista
« Reply #6 on: June 18, 2009, 02:43:35 PM »
 I have tried all of them it just say the same thing in ASCII
 ??? :'(

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,666
  • Helpful? 169
    • Society of Robots
Re: Bluetooth Axon and vista
« Reply #7 on: June 18, 2009, 08:45:10 PM »
Show us more code . . . like what is cbyte initiated as?

 


Get Your Ad Here

data_list