go_away

Author Topic: Running dual monitors from one pc.  (Read 1990 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SmAsHTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Running dual monitors from one pc.
« on: November 06, 2009, 02:24:07 AM »
A question for some of you that run more than one monitor from your pc.
Is it possible to run a pc monitor from your serial port? To act as a second monitor?
I have acquired a second serial interfaced monitor and was just wondering if it would be possible.
PS: I tried searching Google but almost every result was to do with monitoring serial lines :-\
Howdy

Offline madchimp

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 158
  • Helpful? 2
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #1 on: November 06, 2009, 06:14:32 AM »
Well if you are talking about a monitor as in display then they aren't serial.  They are normally VGA, DVI or HDMI. The VGA looks similar to serial at first glance but you will notice it has three rows of pins instead of the two a serial interface has. You can hook up two diplays as long as your OS supports it and you have either a video card with two outputs or two video cards. Winblowz makes it pretty easy if you have the hardware, you pretty much just have to plug the monitor in and tell windows to use it.

Offline SmAsHTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #2 on: November 06, 2009, 01:45:21 PM »
Ah, thank you for clearing that up for me madchimp!
I have a shitload of video cards laying around but my crappy mb cant take more than one...
I guess ill wait until a suitable tower comes around for me to play around with...
Plus im getting a laptop from the government next week, woot!
Howdy

Offline Joker94

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #3 on: November 06, 2009, 05:47:48 PM »
Plus im getting a laptop from the government next week, woot!

What did you do to have to ge that.

Offline SmAsHTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #4 on: November 06, 2009, 06:09:16 PM »
You know, the government is giving all year 9's in Australia a laptop ;D
Froogle it.
Howdy

Offline Joker94

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #5 on: November 06, 2009, 06:19:46 PM »
i read something and it said you had to be starting at an NSW public school.

Two probs, 1 i am in SA. And two i have missed out.

Offline SmAsHTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #6 on: November 06, 2009, 06:32:19 PM »
Starting, what?
I thought it was all of year 9 statewide?
http://www.schools.nsw.edu.au/gotoschool/highschool/dernsw/index.php
Howdy

Offline Joker94

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #7 on: November 07, 2009, 06:18:18 PM »
it does not look like a bad laptop.

Can you load your robotics software on there or do you have to get someone else to do it for you. You know, protection against unwanted software and exesive games that the education department is always worring about.

Offline SmAsHTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #8 on: November 07, 2009, 06:46:59 PM »
I think you cant install your own stuff on there...
But everyone are gonna get external HDD's for that.
Hehe, having visions about a little robot made out of that laptop now :D
Howdy

Offline Joker94

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #9 on: November 07, 2009, 06:51:36 PM »
the external HHD is a good idea

Offline SmAsHTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #10 on: November 07, 2009, 06:59:42 PM »
Yeah, im thinking, if it has enough room inside, to put a 8/16gb usb internally...
Carrying a hd that is as big as the laptop itself around will get annoying...
Howdy

Offline Joker94

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #11 on: November 07, 2009, 07:32:50 PM »
yeah that is another good idea but i have to wonder if there is enough room in it, the unit looks small. but usbs are getting even smaller as we speak.

Do you hae to give it back at the end of the year.

Offline SmAsHTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #12 on: November 07, 2009, 09:58:10 PM »
If we leave the school we have to give them back, if we go to yr12 we get to keep them.
Howdy

Offline Razor Concepts

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,856
  • Helpful? 53
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #13 on: November 07, 2009, 10:45:13 PM »
That sucks, so looks like its techincally the schools property until you graduate...

Offline SmAsHTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #14 on: November 07, 2009, 10:48:30 PM »
Yeah. If they deem you unable to keep it home they keep it at school too... Which sucks...
Howdy

Offline Soeren

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 4,672
  • Helpful? 227
  • Mind Reading: 0.0
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #15 on: November 14, 2009, 06:14:06 PM »
Hi,

I have acquired a second serial interfaced monitor and was just wondering if it would be possible.
Sounds like it may be a (quite old perhaps) serial terminal (which is a complete computer in itself, used for main frame and mini computer interfacing).
Or... Maybe it's not a serial connection, but just using a Dsub-25 connector?
Regards,
Søren

A rather fast and fairly heavy robot with quite large wheels needs what? A lot of power?
Please remember...
Engineering is based on numbers - not adjectives

Offline SmAsHTopic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: Running dual monitors from one pc.
« Reply #16 on: November 14, 2009, 06:25:50 PM »
Nope, i discovered it was a vga connector, not serial...
I now use it for my laptop... Which has a tiny 10" screen... But hey, its free so im happy :D
Howdy

 


Get Your Ad Here