Author Topic: modem- can i use it in my projects?  (Read 1260 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Joker94Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
modem- can i use it in my projects?
« on: November 11, 2009, 12:09:05 AM »
i have a "SwannSmartTurbo" dialup modem that i do not use any more.

Is there any way to incorperate this into one of my robots?

this is it.

http://www.swann.com.au/s/products/view/?product=452

Offline SmAsH

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: modem- can i use it in my projects?
« Reply #1 on: November 11, 2009, 12:59:15 AM »
Maybe if you want internet access for your robot?
But still then a wireless dongle would be better...
The two uses i can see for this is internet access or parts... Desoldered of coarse.
Howdy

Offline Joker94Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: modem- can i use it in my projects?
« Reply #2 on: November 11, 2009, 02:04:51 AM »
i'll open it to see what parts might be usefull.

Offline SmAsH

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: modem- can i use it in my projects?
« Reply #3 on: November 11, 2009, 02:15:10 AM »
Not really much apart from connectors, unless you dig smd?
Howdy

Offline Joker94Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: modem- can i use it in my projects?
« Reply #4 on: November 11, 2009, 03:55:27 AM »
there are a couple of pcb mount switches that may be hand for a robot board. appart from that i am unsure as i have not had a close look yet,

Offline SmAsH

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: modem- can i use it in my projects?
« Reply #5 on: November 11, 2009, 04:58:30 AM »
If its still working don't destroy it.
If you sell it you could probably buy more with what you get...
Is it working?
Howdy

Offline awally88

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 212
  • Helpful? 0
Re: modem- can i use it in my projects?
« Reply #6 on: November 11, 2009, 08:06:05 AM »
I wouldn't think that anyone would buy a dial-up modem. ADSL is becoming too popular to really be able to sell it. I would also doubt there are any useful parts in it. I would just keep it around in case some use comes up for it. A lot of ADSL providers also provide free dial-up accounts which might come in useful one day.

Offline Joker94Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: modem- can i use it in my projects?
« Reply #7 on: November 12, 2009, 05:13:48 AM »
it contains a 3300uf capacitor, with leads that are about 20mm long, and an memory ic chip. that is about it.

Offline SmAsH

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: modem- can i use it in my projects?
« Reply #8 on: November 12, 2009, 01:44:11 PM »
Yeah, id keep it, if its not really worth many parts... Keep it just in case anything happens...
Howdy

Offline blackbeard

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 575
  • Helpful? 4
Re: modem- can i use it in my projects?
« Reply #9 on: November 12, 2009, 04:54:58 PM »
toss it into the pile it might be useful someday. maybe the casing.
"sure, you can test your combat robot on kittens... But all your going to do is make kitten juice"

First step: Build androids with AI
Next step: Give them vaginas

Offline Joker94Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: modem- can i use it in my projects?
« Reply #10 on: November 12, 2009, 11:45:52 PM »
the little pile in the corner is always handy for things.( not that little any more)

 


Get Your Ad Here