Author Topic: Adding an led to $50 robot  (Read 1096 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Joker94Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Adding an led to $50 robot
« on: December 15, 2009, 02:30:14 AM »
Hi

can i use the snsor bus power to power and LED.  I would assume to use a resisotr and all but all i want to clarify is will it damage my robot.

The reason i am being so carefull was due to my last run in with my power problem.

Thanks Joker94

Offline GearMotion

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 489
  • Helpful? 24
  • Two decades+ of Embedded Design
Re: Adding an led to $50 robot
« Reply #1 on: December 15, 2009, 06:18:49 AM »
Yes. Actually any of the pins could be set to output to drive the LED.

Offline Joker94Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: Adding an led to $50 robot
« Reply #2 on: December 15, 2009, 04:41:55 PM »
great thenks for that  ;D

Offline rollingrobot

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
  • Helpful? 0
Re: Adding an led to $50 robot
« Reply #3 on: December 15, 2009, 05:03:25 PM »
There is no point in taking room of a pin, just put it on the side of extra holes in your PCB and solder it under the board. Unless you want to actually control it, that is a different story. I don't understand your question entirely, do you want to be able to control it?

Offline Joker94Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: Adding an led to $50 robot
« Reply #4 on: December 15, 2009, 05:12:30 PM »
 No sorry, i dont want to control it i just want to use the power from the sensor bus. It is for the automated putting ball return i am making and i just need a powered led, and to save having cable running every where and the fact that i have 6 sensor buses and only need 2 at the most for this project i figured i'll use and on board power source.

and i suppose i could do the same with the servo power to?

Offline rollingrobot

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
  • Helpful? 0
Re: Adding an led to $50 robot
« Reply #5 on: December 15, 2009, 05:33:37 PM »
Just remember the voltage for each bus and use the correct resistor  ;)

Offline Joker94Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: Adding an led to $50 robot
« Reply #6 on: December 15, 2009, 05:45:02 PM »
done that :D, used one of those resistor clculators.

 


Get Your Ad Here