Author Topic: Libraries  (Read 1548 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kapkunalTopic starter

  • Beginner
  • *
  • Posts: 4
  • Helpful? 0
Libraries
« on: October 15, 2011, 03:05:24 PM »
While Setting up AVR studio I was not able to find libc.a and libm.a.
I was able to add only Webbot-ATmega640.a.

Offline Gertlex

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 763
  • Helpful? 24
  • Nuclear Engineer ยท Roboticist
    • Index of Oddities
Re: Libraries
« Reply #1 on: October 16, 2011, 12:13:05 AM »
A bit more info will help here.  Are you following a particular tutorial?

The steps sound familiar, and I think they can be skipped with Webbotlib 2.0... one instead uses Project Designer, which generates an AVR Studio 4 project file, and this file is fully configured as needed.  Possibly wrong on that (I've not had the occasion to try this on a clean system where AVR Studio was not previously configured).
I

Offline kapkunalTopic starter

  • Beginner
  • *
  • Posts: 4
  • Helpful? 0
Re: Libraries
« Reply #2 on: October 16, 2011, 11:10:33 AM »
There a problem installing avr 4.18. Now AVR 4.18 with sp1 sp2 sp3 became 4.19 and it doesnt come with toolchain which is gcc add in or something. We need to install toolchain separately after installing AVR 4.19. It solves the problem. There is a need to update the Getting Started Tutorials.

Offline Webbot

  • Expert Roboticist
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 2,165
  • Helpful? 111
    • Webbot stuff
Re: Libraries
« Reply #3 on: October 16, 2011, 12:33:49 PM »
Have you tried installiing WinAVR since thats where the compiler gets installed from
Webbot Home: http://webbot.org.uk/
WebbotLib online docs: http://webbot.org.uk/WebbotLibDocs
If your in the neighbourhood: http://www.hovinghamspa.co.uk

Offline kapkunalTopic starter

  • Beginner
  • *
  • Posts: 4
  • Helpful? 0
Re: Libraries
« Reply #4 on: October 30, 2011, 02:26:02 PM »
Yes it was already installed

 


Get Your Ad Here