Author Topic: Problem in using PIC16f876A  (Read 1335 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SHyongTopic starter

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
  • Helpful? 0
Problem in using PIC16f876A
« on: August 27, 2009, 07:38:00 AM »
First of all, i m still a beginner in PIC application. My problem now is i can't program my PIC16f876A for pin_c7 and pin_c6. By the way my pin_c7 always LOW and pin_c6 always HIGH once i plugged in my PIC and also the time i run my program.

Can anyone guide me about this? I really appreciate any comment and guide! thanks :D

Offline jka

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 78
  • Helpful? 4
Re: Problem in using PIC16f876A
« Reply #1 on: August 27, 2009, 01:00:49 PM »
I'm not sure I understand. Is the problem that you can't make the program control the C6 and C7 pins or is the problem that you can't program the device at all? If you can program the device, but can't control the pins, try to list your program here. This will make it easier to help you

paulstreats

  • Guest
Re: Problem in using PIC16f876A
« Reply #2 on: August 27, 2009, 03:31:08 PM »
have you enabled any communication systems like UART, or SPI.

If I remember, those pins are used by these 2 systems so you might have to change some registers to make them i/0 ports

Offline Admin

  • Administrator
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 11,702
  • Helpful? 173
    • Society of Robots
Re: Problem in using PIC16f876A
« Reply #3 on: September 13, 2009, 06:55:49 PM »
Show us the code where you tried and it didn't work. (make sure its commented/edited for us to understand, we don't read code dumps :P)

 


Get Your Ad Here

data_list