Author Topic: ...Pin 7? $50 robot  (Read 1828 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Private ReidTopic starter

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 272
  • Helpful? 0
  • I love apples ... Yum !!!
...Pin 7? $50 robot
« on: April 25, 2008, 08:55:51 PM »
hi all

i have noticed in the schematics of the $50 robot it has 3 purple coloured dots on the microcontroller (pin 7, Pin 21 and Pin 20) So which one is the correct Pin 7
The one I have to plug the following into:
Small Capacitor
Led
Photoresistors
Regulator
ICSP

Can i plug those components into either one of the pins (7, 21, 20)

Next to pin 21 it says (Pin 7)
Do I have to plug everything into that


Note:  I say plug because i am using a breadboard

Offline Webbot

  • Expert Roboticist
  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 2,165
  • Helpful? 111
Re: ...Pin 7? $50 robot
« Reply #1 on: April 25, 2008, 09:10:31 PM »
The three pins you mention all represent the +ve power supply coming from your 5v regulator. You should find they are all wired together - which is why they have the same coloured dot. So it doesn't matter which pins you connect the devices to. If you are using a 9v battery and a 4 AA pack you may find the attachment in this post of use http://www.societyofrobots.com/robotforum/index.php?topic=3292.0
Webbot Home: http://webbot.org.uk/
WebbotLib online docs: http://webbot.org.uk/WebbotLibDocs
If your in the neighbourhood: http://www.hovinghamspa.co.uk

Offline Private ReidTopic starter

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 272
  • Helpful? 0
  • I love apples ... Yum !!!
Re: ...Pin 7? $50 robot
« Reply #2 on: April 25, 2008, 09:15:01 PM »
Thanks

I'm using 6v pack...

Also ground and ground (GND)
Must i connect them together?, like Admin has done in the tutorial?

 


Get Your Ad Here

data_list