go_away

Author Topic: is it possible?  (Read 1443 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aruna1Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 381
  • Helpful? 4
  • I'm an Ordinary guy
is it possible?
« on: July 31, 2009, 03:33:24 AM »
is it possible to use digital  watch displays in our circuits? if its possible can you guys share some information?
thanks
I'm Me

Offline Tomas

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 111
  • Helpful? 0
Re: is it possible?
« Reply #1 on: July 31, 2009, 03:36:30 AM »
It would be easier to just buy a small LCD screen for a few bucks. The watch LCD is most probably pretty hard to program anything for, because it's hard to find information about it. But you could always try googling it, maybe someone did the work for you already.

Offline aruna1Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 381
  • Helpful? 4
  • I'm an Ordinary guy
Re: is it possible?
« Reply #2 on: July 31, 2009, 03:39:15 AM »
well i'm searching for lcds in ebay but search results gives me only "lcd screen protectors or lcd monitors,etc" can you guys give me corect search word?
I'm Me

Offline Canabots

  • Contest Winner
  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 245
  • Helpful? 6
  • It's not a bug, it's a feature!
Re: is it possible?
« Reply #3 on: July 31, 2009, 04:50:22 AM »
try typing lcd 16x2. It should get you a few results...or for LCDs which can handle more charaters, type lcd and then the amount of characters it can handle. ;)
My robotics, electronics, software, or other stuff blog:
www.saltech.wordpress.com

Offline wil.hamilton

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 207
  • Helpful? 6
  • rtfm
Re: is it possible?
« Reply #4 on: July 31, 2009, 06:07:19 AM »
http://www.sparkfun.com/commerce/categories.php?c=76

betting its more reliable than ebay, plus, these come with documentation ;)
use the google.  it's your friend.

Offline aruna1Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 381
  • Helpful? 4
  • I'm an Ordinary guy
Re: is it possible?
« Reply #5 on: July 31, 2009, 06:11:57 AM »
thanks all of you
I'm Me

Offline Joker94

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: is it possible?
« Reply #6 on: August 01, 2009, 04:27:00 AM »
i would not bother with the watch display, it would be more trouble than it is worth

Offline aruna1Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 381
  • Helpful? 4
  • I'm an Ordinary guy
Re: is it possible?
« Reply #7 on: August 01, 2009, 05:47:37 AM »
well point is its small and has four digits.are there seven segmentas small as watch display?
I'm Me

Offline SmAsH

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 3,959
  • Helpful? 75
  • SoR's Locale Electronics Nut.
Re: is it possible?
« Reply #8 on: August 01, 2009, 05:55:21 AM »
probably, look around...
Howdy

Offline wil.hamilton

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 207
  • Helpful? 6
  • rtfm
Re: is it possible?
« Reply #9 on: August 01, 2009, 07:05:38 AM »
you can buy segmented LED displays.
http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Detail&name=67-1444-ND

i assume you mean something like that
use the google.  it's your friend.

Offline aruna1Topic starter

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 381
  • Helpful? 4
  • I'm an Ordinary guy
Re: is it possible?
« Reply #10 on: August 01, 2009, 07:42:51 AM »
you can buy segmented LED displays.
http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Detail&name=67-1444-ND

i assume you mean something like that
well actually i mean small 7 segment.small like watch lcd
I'm Me

Offline wil.hamilton

  • Robot Overlord
  • ****
  • Posts: 207
  • Helpful? 6
  • rtfm
Re: is it possible?
« Reply #11 on: August 01, 2009, 07:49:11 AM »
you can look around, i'm sure they have smaller ones
use the google.  it's your friend.

Offline Joker94

  • Supreme Robot
  • *****
  • Posts: 1,119
  • Helpful? 26
Re: is it possible?
« Reply #12 on: August 01, 2009, 05:55:26 PM »
there should definetly be something the size you want, it is just a matter of finding it ;D

 


Get Your Ad Here

data_list